Beskyt dine hænder, når du gør rent

Beskyt dine hænder, når du gør rent

Rengøring kan være utroligt hårdt for hænderne, og man kan komme i kontakt med sundhedsskadelige stoffer. Men hvordan beskytter man bedst sine hænder, når man gør rent? Det sætter vi fokus på her, så læs med og få gode tips.

Rengøring kommer man ikke udenom, og også fordi, der er tale om en opgave, der skal udføres igen og igen, er det vigtigt at være opmærksom på at passe godt på sine hænder, som jo skal udføre opgaven.

Beskyt dine hænder med handsker

Ved rengøring er der næsten altid vand involveret og som oftest også med mere eller mindre skrappe rengøringsmidler i. For at beskytte sine hænder dels mod udtørring men i høj grad også mod farlige indholdsstoffer, anbefales det at bruge vinylhandsker til rengøring, uanset om der er tale om gulvvask, rengøring af lamelgardiner eller at skure toiletkummer. Er der tale om særlige forhold, kan det være nødvendigt med kraftigere handsker, men ved almindelig daglig rengøring i hjemmet eller på arbejdspladsen er det tilstrækkeligt med et par gode vinylhandsker.

Plej dine hænder med en nærende håndcreme

Hvis man vælger ikke at bruge handsker, risikerer man at udtørre huden på hænderne. Her kan man anskaffe sig en god håndcreme og smøre hænderne ind, når rengøringen er tilendebragt og igen, når man skal i seng. Da kan cremen virke hele natten, og man vågner op til bløde og smidige hænder.

Mere alvorligt er det dog, at man, hvis man undlader at bruge handsker, udsætter sig selv for farlige stoffer, der i værste fald kan få sundhedsmæssige konsekvenser. Dette er et område, der de senere år er kommet mere fokus på, og i dag er der en helt anden opmærksomhed på at bruge handsker end tidligere.

Brug hjælpemidler, hvor du kan

Det er dog ikke kun huden, der kan tage skade, når man gør rent. Vores hænder må udholde meget, og det gælder om at bruge dem rigtigt og spare på kræfterne, når der er hjælpemidler til stede. Således findes der i dag smarte løsninger til eksempelvis opvridning af gulvklude, så man ikke slider sine hænder unødigt og risikerer at få slidgigt, som kan være både smertefuldt og funktionsnedsættende.

Ved at bruge hjælpemidler, hvor man kan, minimerer man risikoen for at ødelægge sine hænder, og det gælder ikke kun i rengøringen men også mange andre steder. Ved at tænke over ikke at slide sine hænder, og sin krop i det hele taget, unødigt, kan man imødegå en alderdom med en bedre livskvalitet og færre begrænsninger.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *